1. Host:
Kamila KAMU Rundusová
Kuchařka, bloggerka, cestovatelka. Po ukončení střední hotelové školy vyrazila na Nový Zéland, kde začala vařit. Pracovní zkušenosti získala v Austrálii, Anglii, Číně, Peru, Vietnamu i Thajsku, nebo třeba u Jamieho Olivera v Londýně či v pražské michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise. Vydala autorskou kuchařku „Nejbarevnější kuchařka“ a pro Českou Televizi natočila dvě série cestopisného dokumentárního seriálu o vaření. Neskutečně ráda jí, ochutnává, vaří, poznává nové kultury a ještě raději o tom všem píše: „Jsem jedna z těch, která se s recepty a myšlenkami o skvělém j& iacute;d le budí i usíná a považuje vaření za určité životní poslání“.
Jaké jídlo má vytetované na svém těle? Má u sebe vždy své kuchařské nože? A pro koho by nejraději uvařila?
2. Host:
Martin Wichterle
Geolog, majitel strojírenské skupiny Wikow Industry, přední český podnikatel. Wikow je v současné době největším českým výrobcem zařízení do větrných elektráren a průmyslových převodovek, prodává své výrobky zejména v zahraničí, například v Indii, Číně, Rusku, Koreji, Německu, Norsku. Wichterle zachránil před krachem v roce 2014 sklárnu Bomma ve Světlé nad Sázavou a i když tehdy říkal, že to je jeho jediná investice do skla, pořídil si i druhou sklárnu Rückl v Nižbor u. „Budou se dobře doplňovat, ale třetí sestřičku už nepotřebují,“ odpovídá na dotaz, kdy přijde na řadu další. Martin Wichterle má rád výhledy, rád lyžuje, zajímá ho mineralogie.
Jaký minerál má nejraději? Proč je u nás tak málo větrných elektráren? A nosí kontaktní čočky svého dědečka?
Těšíme se na Vás!